top of page
fårbo 3.jpg

Om oss

TOTALLÖSNINGAR AV HÖGSTA KVALITET

På Fårbo Mekaniska utvecklas vi tillsammans med våra kunder, så att vi kan erbjuda helhetslösningar som matchar de behov som finns. Genom ständig expansion och nyinvesteringar ligger vi alltid i framkant.

Vi har under de senaste åren utökat vår produktionsyta till totalt 4.800 kvadratmeter. Vi har byggt ut godsmottagningen med 200 kvadratmeter för lagerhållning av våra kunders produkter fram till leverans. Idag har vi också en separat fräsavdelning på 300 kvadratmeter. Vi investerar ständigt i nya maskiner och automationsutrustning.

Dessa satsningar gör vi för att kunna erbjuda en kvalitet och en leveransprecision i världsklass. Samtidigt har vi på Fårbo Mekaniska kvar den familjära stämningen, där våra medarbetare trivs tillsammans och arbetar mot samma mål. Vi-känslan är, och kommer alltid att vara, företagets främsta resurs.

Välkommen till din kvalitetspartner!

Om oss: About

Historia

Fårbo Mekaniska startades 1988 och togs över i nuvarande regi 2005 av Roger Berggren som med sin långa branscherfarenhet och nytänkande idéer expanderade verksamheten kraftigt med både nya produkter och kunder. Verkstadens lokaler har succesivt byggts ut, stora investeringar i maskinparken hart gjorts och personal har anställts. År 2019, då företaget omsatte ca 75 miljoner kronor och hade 35 anställda, utökades ägarkonstellationen för att fortsätta den fantastiska tillväxtresan. Med mer kompetens ombord formade Roger och Team Fårbo förutsättningarna för att vinna större och längre kontrakt hos sina kunder och under räkenskapsåret 2022/2023 passerar bolaget en kvarts miljard i omsättning och har nu ca 55 anställda. 

Efter 35 års unikt framgångsrikt företagsbyggande och hårt arbete inledde Roger Berggren under 2021 överlämningen av VD-ansvaret till Mikael Vetterskog som blev delägare 2020. Sida vid sida arbetade de båda heltid med att forma nästa kapitel i Fårbos historia. Under sommaren 2023 öppnar Roger dörren för uppdrag även utanför Fårbo, och övergår från daglig närvaro på Fårbo till stödja verksamheten som delägare, rådgivning och delta i kundaktiviteter.  

"Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med Team Fårbo och stötta resan vidare från ett styrelse- och ägarperspektiv - det ska bli fantastiskt kul! Jag är stolt och glad över allt vi åstadkommit under de här 35 åren tillsammans och ser fram emot att vara del av allt det som ligger framför oss! Att kunna testa lite andra saker vid sidan av är något jag längtat efter och ser fram emot också, det finns ju så mycket spännande som händer i svensk näringsliv!"

Roger Berggren

Den unika Fårbo-andan, som skapar kunder och får personal att inte bara stanna utan även återvända, är formad och utvecklad genom åren under Rogers ledarskap. Den förbli även framåt kärnan i utvecklingen av verksamheten och ambitionerna är fortsatt mycket höga: bolaget siktar mot en halv miljard i omsättning år 2025.

Om oss: Text
bottom of page